Kurs i folkedans og gammeldans vinteren 2015

Sandnes Folkedanslag er et ledende folkedanslag i regionen med over 30 aktive dansepar. I tillegg har vi gode passive medlemmer i laget.
Laget vårt, som ble startet opp i 1981, har i mange år gitt tilbud om nybegynner- og videregående kurs til nye deltagere. Vi har lagt stor vekt på grunntrinnene – og god trening i selve rytmefølelsen i Folkedansen.
Sangdans som også er et viktig element i denne dansetradisjonen, blir også godt ivaretatt.

Vi inviterer til nybegynner- og videregående kurs med planlagt oppstart 21. januar kl 20.00.

Kurset passer for både nybegynnere og de som har danset litt før men har lyst på litt påfyll og oppfriskning.
Interesserte som har praktisert denne danseformen fra ungdommen av eller dere som har et ønske om å finne en inspirerende fritidsaktivitet i årene som kommer, er alle hjertelig velkommen.
Vi ser for oss interesserte deltagere i aldersgruppen fra 30-40 år og oppover.

Sett av 12 onsdagskvelder til et annerledes kurs. Et kurs som gir deg gode dansekunnskaper og setter deg i godt humør og gir god mosjon.
Det er ønskelig at interesserte har dansepartner.

Oppstart Oppstart onsdag 21. januar kl. 20:00 – 22:00
Sted Austrått Bydelshus i Sandnes. Se kart til Austrått Bydelshus .
Innhold Vi kommer først og fremst til å konsentrere oss om reinlender, vals og masurka. Det vil bli mye av disse dansene, for å lære dem godt. Men også fordi at de danner grunnlaget i mange av våre turdanser.
Videre skal vi lære opptil flere forskjellige turdanser. De fleste bygger på de forannevnte danser, men vi har da en og annen utfordring på lur….
Og så vi må ha med noen sangdanser. Noen korte og greie sangdanser slik at vi får lært også disse danse-stegene godt.
Kursavgift Kr 600,- pr deltaker

Ytterligere informasjon og påmelding til Kurt Magne Røssland
Telefon : 95 19 99 41
e-post   :  kurt-magne.rossland@live.no

Arrangør: Sandnes Folkedanslag Sandnes Folkedanslag er et lag med vel 60 aktive dansere. Laget har danseaktiviteter fast hver tirsdag. Miljøet er sosialt og meget trivelig. Sandnes Folkedanslag har knyttet til seg erfarne instruktører og spillemenn.

Laget tilbyr også regelmessig organiserte turer til ulike festivaler, sosiale turer og helgeturer innenlands hvor vi kombinerer det sosiale med aktiv læring.